Wie ben ik?

Graag stel ik me even aan u voor:

Mijn naam is Caroline Pauw, "bouwjaar" 1959. Ik woon samen met mijn vriend Anton en heb een volwassen zoon Remy (de maker van deze website) en dochter Annika (van massagepraktijk “Onder handen Putten”).  

Enige jaren geleden raakte ik zo gefascineerd van de invloed die voeding op ons leven en welzijn heeft, dat ik besloot om de opleiding tot gewichtsconsulente te volgen. Ik leerde hoe mooi ons lichaam in elkaar zit en wat de juiste keuzes in je voeding en leefstijl voor je kunnen betekenen. Met mijn hoge bloeddruk kon ik dat goed gebruiken. Sindsdien kijk ik op een andere manier naar eten, bewegen en ontspanning, waarbij genieten van het goede leven voorop staat.  
Ik besloot mijzelf verder hierin te ontwikkelen, en van mijn leeftijd mijn kracht maken. Het hormoonstelsel van vrouwen zit zo prachtig maar ook ingewikkeld in elkaar, dat het een wonder is dat de meeste vrouwen hier goed bij kunnen functioneren. Tijdens de pubertijd, de zwangerschap en de overgang verandert de hormoonbalans van een vrouw dusdanig, dat dit grote invloed kan hebben op haar (dagelijks) leven. Ook ik heb deze fases doorlopen, met z'n ups en downs.
 
Mijn werkwijze is luisteren, coachend meedenken en adviseren vanuit mijn kennis en ervaring. Zonder iets op te willen leggen, is het wel mijn overtuiging dat als er niets gebeurt, er ook niets verandert. Een afspraak met mij maken is de eerste stap, en ik help je graag met de volgende stappen, waarbij het pad soms al duidelijk is, maar ook als het nog gevonden moet worden. Dit kan bestaan uit uitleg en praktische tips geven bij overgangsproblemen, het geven van voedings- en leefstijladviezen hierbij of begeleiding bieden bij het bereiken van een gezond(er) gewicht. Eventueel met een extra "boost" met een van de speciaal voor vrouwen ontwikkelde supplementen van Care for Women, gebaseerd op vitaminen, mineralen en kruiden. Dit alles zonder vooroordelen en met respect voor ieders (on)mogelijkheden.
Daarnaast kun je mij uitnodigen voor een luchtige maar wel informatieve presentatie over de overgang voor een groep van maximaal 10 personen.

Op vrijdag is mijn praktijk open, en eventueel de avonden. De andere dagen heb ik een administratieve baan bij de KNVB, een leuke combinatie om deels bij een sportbond te werken waar ik zelf veel leer over de juiste bewegingsoefeningen van de fysiotherapeuten daar.

Gevolgde opleiding en cursussen

 • Schrijven als tool (Puur Gezond) (2020)
 • Gewichtstoename tijdens de menopauze (Mates) (2019)
  Menu in de Menopauze (Lijf & Lijn) (2018)
 • Medische basiscursus Vrouw en Hormonen voor voedingsprofessionals (Care for  Women) (2017)
 • Verdiepingsdag Hormoonbalans voor Vrouwen 
  (Ralph Moorman) (2016)
 • Verdiepingsdag De vrouw en haar hormonale balans 
  (Hamel College) (2015)
 • Opleiding Gewichtsconsulent (Hamel College) (2014)
Huinerbroekweg 2
3882 MD, Putten
tel. 06-40342419
info@femmevitale.nl